BLUM - najsigurniji put do izrade najkvalitetnijeg namještaja po mjeri

Povjest tvrtke


Ime Blum predstavlja inovaciju, angažirane suradnike i uvjerljive proizvode za visokokvalitetni namještaj po mjeri. Julius Blum je 1. ožujka 1952. utemeljio tvrtku i proizveo svoj prvi proizvod: čepove na potkovama. Povest ćemo Vas na kratko vremensko putovanje kroz povijest tvrtke Julius Blum GmbH.

blum tvornica
- 1952. Julius Blum osniva tvrtku - Julius Blum, školovani kovač i potkivač, utemeljio je svoje poduzeće 1. ožujka 1952. Prvi proizvod su čepovi na potkovama - protiv klizanja konja.
- 1958. Prvi okov za namještaj - Prvi okov za namještaj: Traka ANUBA za vrata, prozore i namještaj.
- 1964. Prve spojnice tvrtke Blum - Prve spojnice tvrtke Blum: Početak proizvodnje sakrivenih šarki za namještaj.
- 1965. Prvi izvoz robe u zemlje Europe.
- 1966. Prve vodilice s pomičnim valjcima - Vodilice s pomičnim valjcima preuzete su u program proizvodnje.
- 1967. Prva predstavništva u inozemstvu - Prva predstavništva u inozemstvu uspostavljena su u Belgiji, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Irskoj, Švicarskoj i Skandinaviji.
- 1972. Blum otvara drugi proizvodni pogon
- 1978. Osniva se Blum Kanada
- 1981. Osniva se Blum Njemačka
- 1985. CLIP SPOJNICA - Tvrtka Blum predstavlja spojnicu koja se montira bez alata.
- 1987. METABOX - Započinje proizvodnja ladičnog sustava METABOX.
- 1993. Box sustav - Predstavljen je BOX ladični sustav i INSERTA tehnika montaže.
- 1996. Potpuno izvlačenje - Mogućnost potpunog izvlačenja ladica i polica na izvlačenje povećava udobnost rada u kuhinji.
- 1997. Certificiranje ekološke proizvodnje - Tvrtka Blum dobiva certifikat za ekološku proizvodnju važećim u cijelom svijetu prema ISO 14001. Osniva se Blum Australija i Blum Rusija.
- 2000. Dizajniranje spremišnog prostora - Dizajniranje i iskorištavanje spremišnog prostora postaju glavni faktori u djelovanju u kuhinji.
- 2001. Perfecting motion - BLUMOTION označava savršeno gibanje te lako i tiho zatvaranje ladica, polica na izvlačenje i vrata. Osniva se Blum JI Azija.
- 2005. Nova obitelj proizvoda AVENTOS - Okovi za gornje ormariće AVENTOS prvi su puta predstavljeni na sajmu Interzum u Kölnu.
- 2009. CLIP top BLUMOTION - cjelokupna tehnika prigušivanja integrirana u čašicu spojnice.
- 2010. SERVO-DRIVE za preklope - SERVO-DRIVE, električna podrška pri otvaranju, nalazi svoju primjenu i u sustavu podizno-preklopnih okova.
- 2012. TANDEMBOX Antaro - TANDEMBOX antaro predstavljen je kao zatvorena konstrukcija s uložnim elementima od stakla, drveta i metala.
- 2013. LEGRABOX - AMBIA-LINE najnoviji sustav unutarnjih pregrada za LEGRABOX predstavljen je 2013. na Interzumu.

Kretanje može biti fascinantno


kuhinja
Tvrtka Blum teži postizanju savršenog kretanja. Otvaranje i zatvaranje namještaja s rješenjima za okove tvrtke Blum postaje pravi doživljaj i povećava udobnost kretanja u svim područjima stanovanja, no prije svega u kuhinji. Na ostvarivanju naših nastojanja za savršenim kretanjem kod sustava okova marke Blum radi više od 5.700 zaposlenika širom svijeta.

Kvaliteta tijekom cijelog životnog vijeka namještaja


kuhinja
Proizvodi tvrtke Blum trebali oduševljavati visokim stupnjem funkcionalnosti i kvalitete. Kvaliteta ovog proizvođača je na visokoj razini, bez obzira radi li se o pružanju usluga ili o suradnji s klijentima, partnerima i dobavljačima.
Tvrtka Blum surađuje s uglednim vanjskim institucijama i organizacijama za ispitivanje kako bi proizvodi u istoj mjeri ispunjavali i norme i zahtjeve tih institucija i organizacija. Tvrtka Blum certificirana je u skladu s ISO 9001.


Max & Moris ponuda Blumovog okova


Firma Max & Moris kao dugogodišnji partner ovog austrijskog proizvođača okova za namještaj može posvjedočiti izrazitoj kvaliteti okova ovog proizvođača. Asortiman ovog proizvođača možete pogledati u našem katalogu okova za namještaj OVDJE.


Edukacijski materijali


Kuhinje po mjeri
Pronađite najbolju kuhinu na facebooku
Max & Moris d.o.o.

Radno vrijeme drvnog centra:

Pon. - Pet.: 8:00 - 19:30 h

Sub.: 8:00 - 12:30 h

© Copyright 2012. Max & Moris d.o.o. Sva prava pridržana.